Пошук по сайту


Міністерство освіти І науки Департамент освіти І науки Запорізької облдержадміністрації Запорізьке територіальне відділення ман україни Бердянська загальноосвітня школа I-III ступенів №5 Бердянської міської ради Запорізької області Відділення

Міністерство освіти І науки Департамент освіти І науки Запорізької облдержадміністрації Запорізьке територіальне відділення ман україни Бердянська загальноосвітня школа I-III ступенів №5 Бердянської міської ради Запорізької області Відділення

Сторінка1/10
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10


Міністерство освіти і науки

Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації

Запорізьке територіальне відділення МАН України

Бердянська загальноосвітня школа I-III ступенів №5

Бердянської міської ради Запорізької області


Відділення: екології та аграрних наук

Секція: ветеринарія та зоотехнія





ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ МОЛОКА РІЗНИХ ТОРГОВИХ МАРОК
Роботу виконав:

учень 11 класу Курдюков Степан Васильович

Бердянська загальноосвітня школа I-III ступенів №5

Бердянської міської ради Запорізької області

Науковий керівник:

Курдюкова Тетяна Андріївна,

учитель хімії та біології, вища категорія «Старший вчитель»

Бердянська загальноосвітня школа I-III ступенів №5

Бердянської міської ради Запорізької області






м.Бердянськ

2015 рік

Тези

Визначення якості молока різних торгових марок.

Курдюков Степан Васильович

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5

Бердянської міської ради Запорізької області

11 клас

Науковий керівник: Курдюкова Тетяна Андріївна,

учитель хімії та біології, вища категорія, «Старший вчитель»

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5

Бердянської міської ради Запорізької області

Відділення: екології та аграрних наук.

Секція: ветеринарія та зоотехнія.
Актуальність теми: на сьогоднішній день на ринку молока з’явилася велика кількість різних виробників, що збільшило конкуренцію серед них. У боротьбі за ринок збуту та збільшення терміну придатності іноді мають місце фальсифікації якості, тобто додають консерванти, соду, що взагалі недопустимо. Головне, щоб молочні продукти були якісними та безпечними. Розроблена методика визначення якості допоможе орієнтуватися на ринку молока й вживати якісний продукт.

Мета дослідження: визначення якості молока за органолептичними та фізико-хімічними показниками.

Завдання дослідження:

  1. Знайомство з публікаціями про властивість, склад, харчове значення молока та із санітарно-ветеринарними вимогами при продажу молока.

  2. Проведення соціологічного опитування з метою виявлення найбільш популярних торгових марок молока.

  3. Вивчення методів визначення якості молока.

  4. Експериментальне дослідження якості молока різних торгових марок.

  5. Порівняння отриманих даних із державними стандартами.

Об’єкт дослідження: молоко різних торгових марок.

Предмет дослідження: органолептичні та фізико-хімічні показники молока.

Методи дослідження: аналіз літератури, спостереження, експеримент.

Наукова новизна даного дослідження дозволяє з врахуванням наукових даних та власних досліджень розробити алгоритм оцінки якості молока.

Практичне значення роботи: на основі даних, отриманих в результаті дослідження, скласти практичні рекомендації щодо вживання даного продукту харчування.

Структура роботи: робота складається з вступу, основної частини (3 розділи), результатів дослідження з теми, висновків, списку використаних джерел.
Література:

1. Баннікова Л.А., Корольова Н.С., Семеніхіна В.Ф. Мікробіологічні основи молочного виробництва. - М.: Агропромиздат, 1987.

2. Горбатова К.К. Біохімія молока та молочних продуктів. - Легка і харчова промисловість, 1984.

ЗМІСТ





ЗМІСТ 4

ВСТУП 5

РОЗДІЛ І 7

ФІЗИКО-ХІМІЧНІ Й БІОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ МОЛОКА 7

1.1 Хімічний склад молока 7

1.2 Фізико-хімічні та біологічні властивості молока 11

РОЗДІЛ ІІ 14

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ МОЛОКА 14

2.1 Державні стандарти якості молока 14

2.2 Вибір торгових марок молока для дослідження 15

2.3 Визначення органолептичних показників якості молока 17

РОЗДІЛ ІІІ 19

ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ МОЛОКА 19

3.1 Визначення ступеня чистоти молока 19

3.2 Визначення кислотності молока 20

3.3 Визначення ефективності термічної обробки молока 21

3.4Визначення фальсифікації молока 22

ВИСНОВОК 26

посилити норми ДСТУ, щоб молоко з неприємним смаком, післясмаком, підвищеною титрованою кислотністю, наявністю перексидази не відповідало цим нормам і до споживача не потрапляло. 27

СПИСОК ВИКОРИСТОВАНИХ ДЖЕРЕЛ 28



  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

поділитися в соціальних мережах



Схожі:

Міністерство освіти та науки України Управління освіти Херсонської...
Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів 3 52 з поглибленим вивченням української мови

Запоріжжя
Запорізької облдержадміністрації, Запорізької обласної ради, наукових та освітніх закладів, громадських організацій (об’єднань),...

Укра ї н а міністерство освіти та науки україни управління освіти...
Цз міністерства освіти І науки України від 3 вересня 2009 року №814 "Про Положення про Функціональну підсистему “Освіта І наука України”...

Міністерство освіти І науки україни пр. Перемоги
Департаменти (управління) освіти І науки обласних та Київської міської державних адміністрацій

Департамент освіти І науки
Департамент освіти І науки вул. Хрещатик, 6, м. Київ, 01001, тел./факс: 278-21-62

Правила прийому до днз «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей»
Директор Департаменту освіти І науки, молоді та спорту Запорізької обласної державної адміністрації

Харківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №134 харківської міської ради харківської області
Департаменту освіти Харківської міської ради від 04. 01. 2011 №3, наказу управління освіти адміністрації Київського району Харківської...

Міністерство освіти І науки україни пр. Перемоги
Міністерство освіти І науки надсилає інструктивно-методичний лист щодо роз’яснення порядку приймання дітей до першого класу загальноосвітніх...

Нормативно-паравова документація міністерство освіти І науки, молоді та спорту україни лист
Міністру освіти І науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти І науки обласних, Київської та...

Інститути післядипломної педагогічної освіти
Міністерство освіти І науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управління освіти І науки обласних, Київської та Севастопольської...



База даних захищена авторським правом © 2017
звернутися до адміністрації

pravo.lekciya.com.ua
Головна сторінка